C. N. „A. T. Laurian” Botosani project meeting, Romania

În perioada 12– 16 mai 2014, Colegiul Național „A. T. Laurian”  va organiza  cea de-a treia reuniune de proiect dintr-o serie de șapte, din cadrul parteneriatului școlar proiect multilateral Comenius: ”Play or anthems share our traditions” la care participă profesori și elevi din: Turcia, Grecia, Irlanda de Nord, Polonia, Bulgaria și Italia.

Tematica reuniunii este legată de imnurile naționale, imnul de stat al României, tradiții și obiceiuri locale. În cadrul reuniunii, va fi prezentat un dicționar al instrumentelor muzicale realizat de elevi cu ajutorul profesorilor de engleză. Evenimentul organizat de școala noastră oferă elevilor și profesorilor oportunitatea de a-și exersa competențele lingvistice și de a interacționa cu persoane din medii educaționale diferite.

Ne propunem identificarea faptelor istorice prin intermediul muzicii imnurilor,  învățarea unor lucruri noi despre trecutul și istoria națiunilor implicate în proiect, dar și despre istoria Europei în general; cultivarea respectului pentru valorile naționale: imnurile naționale, istoria, dar și alte valori autentice, reactualizarea activității muzicienilor, scriitorilor și compozitorilor, conectarea generațiilor trecute și viitoare cu scopul de a afla  mai multe informații despre istoria comună, întărirea legăturilor europene, creșterea motivației de a învăța limbi străine, îmbogățirea cunoștințelor despre tradițiile, cultura și identitatea națională a altor țări, promovarea valorilor europene: toleranța, altruismul, respectul, egalitatea și comunicarea;

Din programul reuniunii fac parte următoarele activități: întâlniri cu oficialități, prezentarea sistemului educațional din România, prezentarea Colegiului Național „A. T. Laurian”, interpretarea imnului de stat al României de către elevii străini, interpretarea imnului României de către elevii români (Corala C. N. „A. T. Laurian”), sesiuni de „spargerea gheții”, vizite de documentare, ateliere de lucru, Povestea imnului meu – sesiune de dezbateri, spectacol artistic – realizat de elevii Colegiului Național ”A. T. Laurian”, sesiuni de evaluare etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s